Ensimmäinen koulupäivä

Ensimmäinen varsinainen koulupäivä tiistaina. Apua ja opetusta saimme Amerikkalaisen vaihto-oppilaan kautta. Vauhti oli kova Suomessa opittuun verrattuna, mutta kunnialla selvittiin! Kaikki ottivat minut ja Dianan hyvin vastaan, ja yrittivät jutella parhaansa mukaan englanniksi.. Ja jopa ranskaksi.😂 Tässä muutamia meidän ja ranskalaisten oppilaiden tekemiä perinneherkkuja.

Saint-Honoren kakku aloitettiin valmistamalla perinteinen tuulihattumassa. Tätä leivonnaistyyppiä kutsutaan puff pastry:ksi englanniksi. Massasta pursotettiin yksi ympyrä kakun pohjaksi ja yksittäisiä palloja koristeiksi. Suomessa tekemistä tuulihatuista poiketen nämä voideltiin ennen uuniin laittoa. Sitten oli vuorossa vaniljakreemin teko, massa valmistettiin keittämällä kerma, vaniljatangot ja muut mausteet. Pienet tuulihattupallot täytettiin vaniljakreemillä. Pallot kastettiin karamellisoituneeseen sokeriin ja laitettiin kuivumaan alustalle väärinpäin jotta niihin tulisi kaunis tasainen kuori. Niiden kuivuttua ne liimattiin pohjan reunoille sulalla sokerilla. Keskelle vaniljakreemiä ja päälle pursotukset kermalla. Voila!

Screenshot_2016-04-06-20-21-47-1Screenshot_2016-04-06-20-21-33-1Screenshot_2016-04-06-20-21-09-1(minun)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *