Päästiin tekemään koulussa ensimmäiset macaronit Ranskassa! Tekotapa poikkesi hieman aijemmasta kokemuksesta taikinan kuumennuksesta. Olisi pitänyt olla kauemmin uunissa mutta onneksi suurin osa irtosi. Koulua oli ma-ti ja mentiin aikuisopiskelijoiden ja nuorten ryhmän mukana vuorotellen.
Keskiviikko oli viimeinen päivä Bouzanquetissa töissä. Muutamia koristeita joita pääsin tekemään. Muuten päivä meni tehdessä tavalliseen tapaan leipiä aamusta jonka jälkeen muotoilin croisantteja. Tämän jälkeen kaulin ja stanssasin keksitaikinasta ”terälehden” muotoisia palasia ja muotoilun niistä kaksiulotteisia kukkia. Täytin myös kocktail leipiä joiden sisälle pursotin ranskalaista tonnikalamoussea, laitoin anjoviksia, lihaa tai vihanneksia.
Torstaina aloitin toisessa konditoriassa työt, Francinissa. Tarjonta poikkeaa radikaalisti aikaisemmasta kokemuksestani. Tuotevalikoima on kaukana perinteisestä ja kakkupalat ja muut leivonnaiset tehdään huolellisuudella ja ajan kanssa pienen pieniä yksityiskohtia myöten. Kuvassa piiraita pistaasi- hasselpähkinätäytteellä, koristeina kirsikoita ja murotaikinaa.