Työpaikalla- Boulangerie Bouzanquet

 

Eka päivä-Töissä oli sellainen meno ettei kuviakaan kerennyt napsia, mikä kertoo jo aika paljon. Työvuoro alkoi jo kuudelta ja loppui klo:13.00 Kaikki oli tosi mukavia ja kovin höpöttivät ranskaa . Pari henkilöä onneksi löytyi neuvomaan elekielellä/ ranskalla/ englannilla. Patonkeja tein aamusta vuotta vanhemman pojan kanssa, ja loppu päivä meni kahden kondiittorin ohjeistuksella. Pääsin tekemään ranskalaisia mantelilastukeksejä joihin tuli lisäksi vain kananmunaa, sokeria ja ripaus jauhoa ja leivinjauhetta. Niistä tehtiin mahdollisimman ohuita  ja pyöreitä, valmiina ne olivat lähes läpinäkyviä mantelilastuja lukuun ottamatta.

Bouzanquetissa pääsin muotoilemaan brioche leivoksia joista minulla onkin kuva koulu aiheisessa postauksessa. Erittäin perinteisiä ranskalaisia leivoksia nekin. Brioche taikina löysää ja erittäin sitkoista. Aloitin punnitsemalla taikinasta tasakokoiset palat ja voitelemalla ”muffinssivuoat.” Itse muotoilu aloitettiin pyörittämällä palasista palloja. Minkä jälkeen pallosta lähes irroitettiin 1/3 osa kämmenen ulkosyrjällä veivaamalla, millä saatiin aikaiseksi ns. briochen ”pää”. Pallo asetettiin vuokaan ”pää” pallo ylöspäin ja erotuskohtaa selvennettiin painelemalla sormella pienemmän pallon ympäri hyvin jauhoitetuilla sormilla. Leivokset vielä voideltiin ja sitten vain uuniin!

Säät ovat paranemaan päin ja tänään tarkesi ilman takkia! 🌞


Screenshot_2016-04-20-13-11-36-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *